Lakritsknäck

2012-12-12 / 11:00:00 I mitt kök Kommentarer 0

Ingredienser
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk smör
15 st Turkisk pepparkarameller (ju saltare knäck du vill ha desto fler karameller får du lägga i)

Ta en tjockbottnad kastrull och blanda ner grädde, socker och sirap. Låt koka upp och koka till 125 grader, rör om med en träslev. Under tiden som knäcken kokar så krossar du karamellerna i en mortel. Häll karamellkrosset i knäcksmeten, lägg i smöret, rör om. Häll sedan upp i knäckformar och låt stelna, förvara sedan knäcken i kylskåpet.
 






Innan du kommenterar:
Alla kommentarer granskas innan publicering

Kommentarer

Tack för kommentaren!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback