Syrener

2014-06-08 / 10:44:00 Vardag Kommentarer 0

Syrendoften hör till skolavslutningen. Älskar doften av syrener! I år blir det dessvärre inga syrener på bordet vid skolavslutningsfikat, de är överblommade sen ett bra tag tillbaka. Den där mysiga doften på baksidan är därmed redan borta. Därför ser jag fram emot att kaprifolen jag planterade ner tidigt i våras ska börja blomma. Den doften är också ihopkopplad med när jag var liten. Vi hade så mycket kaprifoler i ena hörnet av tomten och de luktar så underbart. 
 
Några kvistar med rötter fick därför följa med mig hem och de har tagit sig riktigt fint. Har satt upp en liten spaljé och förhoppningen är att den ska ta sig så pass att jag kan "utöka" spaljén så det blir som en liten vägg. Det är precis där vi har bordet på sommaren. Tänk att sitta ute och fika och känna den här underbara doften! 
 
Innan syrenerna blommade över hann jag dock med att ta några bilder på dem.
Dessa bilderna togs redan den 15 maj och då hade den vita syrenen börjat blomma över.
 
 
 
 
 


Efter mycket om och men

2014-06-08 / 10:27:58 Vardag Kommentarer 0

Efter mycket om och men så får jag lägga in ett inlägg. Bloggen har blivit rejält bortprioriterad, vilket kanske är lite synd. Bättre sent än aldrig. 
 
Idag skiner solen, jag steg upp vid 9 och redan då var det gassande sol och varmt på baksidan. Har kikat runt lite i kaoset och försökt få en liten uppfattning av vad som behöver planteras om, vad som ska flytta vidare och vad som ska tas bort.
 
För tillället står allting på gräsmattan. Riktigt frustrerande när man vill få det "klart" här ute. Hyresbolaget har bestämt sig för att måla om fasaden inkl dörrar fönster osv. Tacksamt givetvis! Men... De började i tisdags med att täcka över fula områden med grundfärg. Onsdag tvättade de. Torsdag skrapa och grundar lite på andra ställen. Sen har det varit röd dag och helg. Förhoppningsvis blir de klara den här veckan med baksidan iaf. Framsidan är inte ens klar på förra huset de var på så förhoppningarna är väl inte direkt enorma på att vi får tillbaka vår tomt veckan som kommer.