Den röda milda chilin

2014-03-04 / 18:08:00 Trädgård Kommentarer 0

Den röda milda chilin har fått små små blomknoppar. Har tagit bort på den ena men än är de för små på de andra, vill inte riskera att nypa av de nya bladen. Plantan kommer bli ca 0.7 m hög och med sina 15 cm i höjd just nu är det en aning tidigt att låta den gå i blom. 
 
 
 


Rabatt, minus & krokusar

2014-03-04 / 06:50:18 Vardag Kommentarer 0

Har försökt komma till skott med ett nytt inlägg den senaste veckan men det har varit fullt upp med jobb och annat. 
 
Trädgårdfixandet är i full gång inför våren. Än så länge har vi haft tur och ingen ny snö har fallit. Enligt väderrapporterna så kommer det vara minus på nätterna längre fram i veckan, men dagtid plus och peppar peppar - inga snöflingor. Kan räkna med snö enda fram till i början av april, men hoppas slippa denna vita kalla massa! 
 
Trädgården ja. Rensat ur rabatterna någorlunda på gamla blad från smultronplantor och annat. Krokusar har det kommit fram en himla massa, men väldigt få där de faktiskt kan stå kvar. Vi flyttade in i mitten av sommaren och vet därför inte riktigt vad som kikar fram här nu under vårkanten. 
 
Alla krokusar är flyttade och nerplanterade i rabatterna. I rabatterna får vi så gräs sen pga grannskapets katter, ja jag får se det som att jag slipper rensa ogräs i alla fall.
 
Odlingslådan till gurkplantorna är klar och redo att fyllas. Bilder kommer när det är ute och på plats. Resten av lådorna påbörjas den här veckan, i april behöver allting vara klart och på plats ute. 
 
Dags att få lite annat gjort nu. 
Förhoppningsvis dröjer det inte lika länge innan ett nytt inlägg kommer.