Smygstart på Odla 2014

2013-12-13 / 20:28:34 Trädgård Kommentarer 1

Odla är ett av mina stora intressen. Innan bloggade jag väldigt mycket om just odlandet, men övergick i år mer till Instagram istället. Ska försöka ha igång bloggen lite mer kommande år (eller kommande tid öht), men gillar inte blogg.se's app och att dra igång datorn är inte alltid prio ett. Men vi får se hur det går iaf.
 
Nu i veckan så fick det lilla drivhuset och en del småkrukor komma fram för att diskas. I januari sår jag chili/paprika (vilka sorter är jag inte helt klar över än), men först måste jag finna plats till växtbelysningen och hitta någonstans att ha krukorna.
 
 


Apelsiner med nejlikor

2013-12-13 / 20:12:00 Vardag Kommentarer 0

Något som är så härligt med julen är alla dofter. Precis som doften av nyklippt gräs påminner om sommaren, så påminner apelsiner och nejlikor mig om julen. Varje år sätter vi nejlikor i apelsiner och hänger upp med röda band. De är lika viktiga som pepparkaksbaket, hyacinterna, köttbullarna på julbordet och julgranen!
 
 


Nougatchoklad med hackad mandel

2013-12-13 / 20:05:00 I mitt kök Kommentarer 0

Det här är en favorit som vi gör varje år. Väldigt enkel och väldigt god!
 
Skålla och hacka ca 1-1 1/2 dl mandel.
Smält ca 100g nougat och 150-200g choklad i en skål över vattenbad.
När nougaten och chokladen smält så vänder du i den hackade mandeln.
Häll upp i knäckformar och låt stelna i kylen.
 
(Har inga exakta mått att gå på då jag blandar ihop så som jag själv tycker blir lagom.)
 
 


Tiger

2013-12-09 / 17:46:18 Vardag Kommentarer 0

Ja nu är det ju ett tag sedan Tiger flyttade in här hemma, några månader sedan. En spinnmaskin och gaphals utan dess like. Har aldrig haft en så kelen katt tidigare. Han ska vara med överallt, en stängd dörr = en skrikande katt utanför. Vissa gånger skriker han bara för att, vissa gånger skriker han för kel och vissa för att han vill ha filmjölk. Testade att ge honom det en gång och sen var det kört. Så 2-3 ggr per dag så får han sin lilla skvätt med filmjölk och går sedan och lägger sig och sover. Nöjd och tyst! Han är så go den lille fisen. Pratar man med honom så jamar han på en, sitter/ligger i knät så fort han får chansen och är man upptagen så sätter han sig mitt i vägen så man inte kan undvika honom. Slå ner saker från fönsterbrädor/bord osv är han också en hejare på, allt från mobiler till lampor.
 
Tiger...
 


Sven, snö & lyckliga barn!

2013-12-06 / 10:01:44 Vardag Kommentarer 0

Sådär, nu är den ljusgrå färgen ersatt med en mörkgrå och det känns iaf lite behagligare att läsa för tillfället.
 
Vintern har kommit hit på riktigt nu. Igår var det grönt och bar mark, ganska behagligt även om det blåste lite kallt. Och i morse steg vi upp till snötäckt landskap. Väckte barnen som flög bort till fönsterna och kollade. Vilken glädje!
 
När sonen gick till skolan så stannade dottern och jag kvar ute en timme. Snöbollskastning på träd, snöänglar och allmänt badande i snön medan Sven såg till så all pudersnö yrde omkring. Ja Sven har väl ingen missat vem det är? Om ni mot all förmodan undgått honom så är det han som är ansvarig för det här "Varning - ge dig inte ut". Snön har chockat Sverige precis som alla år. Kör du på Riksväg 40 så kan du nog räkna med att få vänta en stund innan du kommer fram till ditt slutmål. Tyvärr. Usch.
 
 


Värdelös

2013-12-06 / 08:48:41 Vardag Kommentarer 0

Jag är värdelös på det här med att uppdatera! Fick påminnelse om det igår så jag får väl göra ett nytt försök att ta tag i det.
 
Måste bara ändra om lite med färgerna i designen. Alldeles för ljust för att kunna läsa behagligt just nu.