En snabb bilduppdatering

2013-05-29 / 13:30:02 Trädgård Kommentarer 1

En lite snabbare uppdatering med de senaste bilderna från plantorna på balkongen...
 
Till vänster en honblomma på gurkplantan och nederst till höger en liten gurka på uppväxt
 
Blommar för fullt, det här är en hanblomma på ena gurkplantan
 
Paprika (Colour Spectrum), Superchili F1, Cayenne, Physalis Strawberry (miniplantan), smultron och lite chili till
 
Tomatplantor av olika slag - stora, plommontomater, pärontomater osv.


Äntligen ska vi flytta!

2013-05-22 / 11:15:25 Vardag Kommentarer 0

Det här...
 
...byts ut mot det här!
 
Om lite mer än en månad så flyttar vi! Det ska bli helt underbart att komma ner en våning. Lägenheten är inte märkbart större än den här, trappan upp som finns här har bara bytts ut mot en lång hall. Hela lägenheten hade en annan känsla än den här (slippa trappan!). Skåpsluckorna och bänkskivorna var nya, badrummet var mycket finare än vårt, nya golv i sovrummen. Det enda som var att slå ner på är att tapeterna i köket inte var i den vackraste färgen, i hallen fanns någon flåtfläck (längst ner vid listerna, hur det nu har gått till?) och att det lilla sovrummet, som vi kommer ha, hade den fula orangea tapeten som vi hade här i vardagsrummet innan vi lyckades få omtapetserat. Det är lätt åtgärdat dock, tapetserar inte de om så gör vi det själva direkt när vi flyttar in. 
 
Uteplatsen är mycket större än den ser ut att vara på bilden. Till vänster om busken är det mer yta, hörnet och resten till höger syns inte och så sluttar det precis vid staketet som syns. Det finns inte en enda rabatt, bara några små jordgubbsplantor precis intill plattorna. Det kommer en rabatt på var sida om grinden som är på staketet närmst som syns på bilden. Då det är en sluttning där så kommer den ytan inte att kunna nyttjas till något annat. I hörnen på de här rabatterna (eller två i ena rabatten) så kommer det planteras vinbärsbuskar. Ett måste! En med svarta och en med röda. Och den där dumt placerade stora busken eller vad det nu ska kallas, den ska tas bort snarast möjligt.
 
Ett stort utemöbelemang har vi redan sett ut, megagrill inköpt - ja man ska ju ta de viktigaste delarna först ;)


Byta bloggdesign

2013-05-22 / 09:11:46 Kommentarer 0

Ska se om jag under de närmsta dagarna kan byta ut designen och upplägget helt och hållet på bloggen. Det är lite som det stora behovet jag har av att möblera om här hemma, förnya och byta ut. Tycker inte om typsnittet ö.h.t men hittar inte heller något som känns helt rätt. Vill ha allting lagom stort, ljusa färger och organiserat. Allt ska gärna synas när man går in via mobilen, för när jag surfar via Iphonen så försvinner flera ikoner på bloggen. Hur lång tid det här kommer ta kan vara allt mellan någon dag och...aldrig. Tålamod med sånt här är inte min starka sida alls.


Isglass gjord på färsk frukt

2013-05-13 / 16:53:23 I mitt kök Kommentarer 1

I vanliga fall framåt den varmare våren så brukar jag göra tonvis med isbitar av apelsinjuice och peta ner ananas eller vilken frukt som nu kan tänkas passa. Nu ville barnen kombinera det här med glass så det blev en större variant av det.
 
Skar ananas och kiwi i små bitar, la ett lager ananas varvat med kiwi och ananas igen i plastmuggar. Fyllde upp med apelsinjuice, stack ner en plastsked i varje och satte in i frysen. Klart på några timmar.
 
Nu tyckte barnen de här var alldeles för sura, men jag som är ett stort fan av surt tyckte de var perfekta. Man kan blanda hej vilt så nästa gång ville ha de äppeljucie i med förhoppningar om att de blir godare.