Nu bär det av.

2015-01-02 / 14:30:19 Vardag Kommentarer 0

Flytt flytt och flytt. Det är väl det som allra mest snurrar i tankarna nu. Omtapetseringar - bara att välja tapet är ett hie. Mönster eller utan mönster? Fondvägg eller utan? Färgskala? Det sköna är ju iaf att vi slipper tapetsera, bara att lämna in vad vi vill ha så fixas det. Alla andra rummen var perfekta i färg och tapetval. Angelicas rum har en ljust rosa tapet. Kök, hall och trappväggar har vitt och vardagsrummet är det en ljus tapet i. Badrummen har jag helt förträngt vad det var för färg i. Har ett stort uppe med badkar, plats för tvättmaskin och torktumlare. Och ett mindre med dusch osv nere.
 
I köket har vi fått nya luckor och bänkskivor. Hur snygga som helst. Skönt att slippa det vi haft.
 
Och med en flytt till så pass mycket större när man bott ganska trångt och med litet förråd så behöver man ju såklart nya saker. En tur till IKEA var inplanerad idag men då bestämde sig SVEA för att våldgästa södra Sverige och det kände vi inte för att utmana.
 
Idag har vi iaf varit iväg och köpt nya lampor att ha i fönsterna. Ska sätta mig och kika på Jotex och se om jag hittar lite tyg till gardiner. Svårt det där. Vardagsrummet och vårt sovrum är klart iaf. Barnens rum, köket och hallen uppe har jag inte en aning om hur jag vill ha det i dock.


#ODLA2015

2015-01-02 / 14:21:15 Trädgård Kommentarer 0

Odla 2015 har äntligen dragit igång igen. Det här året blir det dock inte så väldigt mycket. Det blir svårt att göra om både på in- och utsidan samtidigt. Allting måste egentligen vara i jorden i mars vilket skulle ge oss drösvis med småkrukor och känsliga så växter att flytta.
 
Några saker släpper jag dock aldrig, hur mycket annat det än finns att göra. Chiliplantorna! Nysått nu är cayenne, en vanlig röd mild chili och Superchili. Ska beställa hem lite fler sorter från Jalapeno.nu i eftermiddag och hoppas på snabb leverans så de nya sorterna också hinner komma ner i jorden.
 
Stod i förmiddags och betraktade tomten på baksidan, alla smultronplantorna har fortfarande mycket grönt, de vita smultronen har det blivit en massa sticklingar av, svårt att få upp hela dock. Så jag har tagit in av både röda och vita och satt i vatten. Det funkade alldeles utmärkt att rota de vita så när jag skulle ha hit dem.
 
De röda sådde jag i börjar på 2013, de har vuxit sig så fina och gett så stor skörd med smultron så de är ett stort måste att ha med till nya hemmet. Jag orkar inte så om så det blir rotning på dem med.