Polkagrisknäck

2012-12-09 / 22:42:00 I mitt kök Kommentarer 0

- Älskling, i år tar jag knäcken!
- På oss alla...
 
Ingredienser
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk smör
1 dl krossade polkagrisar
4-5 droppar pepparmyntsolja (inget måste)

Ta en tjockbottnad kastrull och blanda ner grädde, socker och sirap. Låt koka upp och koka till 125 grader, rör om med en träslev. Under tiden som knäcken kokar så krossar du polkagrisarna i en mortel. Häll sedan polkagrisarna i knäcksmeten, droppa i pepparmyntsoljan och lägg i smöret, rör om. Häll sedan upp i knäckformar och låt stelna, förvara sedan knäcken i kylskåpet.
 






Innan du kommenterar:
Alla kommentarer granskas innan publicering

Kommentarer

Tack för kommentaren!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback