Då tar vi nya tag

2013-09-27 / 20:34:51 Vardag Kommentarer 0

Det har inte blivit en ordentlig uppdatering sedan vi flyttade (eller innan dess heller för den delen). Det har hänt massvis sedan vi flyttade in. Flera rum är målade/renoverade och tomten ser inte alls ut som den gjorde när vi flyttade in. Öht.
 
Köket var, när vi flyttade in, i en otäck grön färg. Den påminde ganska mycket om sjukhus och jag som i förra lägenheten älskade att de var ljust och fräscht fick tillåtelse att fixa det själv. Så det blev vitt. Nu är det bara golvet kvar som gärna hade fått bytas ut. Nedan är före och efter i köket iaf.
 
 
Dotterns rum är omgjort och hallen är nyrenoverad även den. Vi körde på väv i över halva och sen tapet i sista halldelen. I vanliga fall är det tapet som gäller i hela hallen, både den avlånga delen och i de båda större utrymmena. Men med små barn och en hund som hoppar och grejar så fick jag igenom min idé om att väv och målat skulle bli mycket bättre. Slitstarkt och bara att torka av!
 
Tomten har det hänt mycket på också. Innan såg det ut som...kom och hjälp mig! Nu är vi en bit på väg i våra planer även om det är en lång väg kvar till det färdiga resultatet. Vi har krattat upp en del, rivit bort syrénbuskar, kryddor som växer på fel ställen, rivit ner alla vindruvsrankor som växte på staketet och så har vi sått gräs och lite annat fix.
 
Bilderna ligger lite i oordning men man ser vad som blivit ändrat iaf.
 
Samma dag som vi flyttade in. Gräs, mossa och hö (visset gräs iaf...) En stor buske av någonting och en massa vindruvsrankor som hänger över.
 
 
Något av det första som gjordes var att kapa ner alla syrénskott och andra små "på-väg-att-bli-buskar-och-träd" och få fram staketet.
 
Sen slog vi ner "rabattkanter" av bambu, la duk och satte ner alla Månadssmultronplantor och vita smultronplantor i ena tillsammans med tre små rosbuskar i färgerna vit, rosa och röd. I den andra rabatten är jordgubbsplantorna av sorten Temptation tillsammans med bl.a. persilja, gräslök och lite andra kryddor.
 
Rev bort ogräs (kryddor på fel ställe, buskar och annat krafs), jämnade ut gräsmattan lite och sådde sen nytt gräs.
 
Här ser man den lilla rabatten med jordgubbar och kryddor och även vindruvsrankorna som hänger över från grannens tomt.
 
Gräset har tagit sig bra på flera ställen, kommer behövas så en omgång till våren, men för nu så känns det helt ok.
 
Bild från i eftermiddags. Gräset delvis klippt, måste trimma längsmed staketet, alla vindruvsrankor nertagna. Alla odlingssaker är undanstoppade i förrådet inför nästa år och nu tar vi höst.
 
Något riktigt roligt är att de månadssmultronplantorna och temptationplantorna (jorgubbar) jag sådde tidigt i början av året fortfarande växer på, blommar och ger små bär. Bären mognar dock inte.
 
Månadssmultron (och den röda minirosen i bakgrunden som för närvarande har 3 knoppar och 5 utslagna rosor)
 
Temptation jordgubbar, de ger nog en hel del nästa år, och i bakgrunden persilja.
 
 

Innan du kommenterar:
Alla kommentarer granskas innan publicering

Kommentarer

Tack för kommentaren!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback