En tomatplanta med vita blad

2014-02-10 / 16:16:10 Trädgård Kommentarer 0

Helgen har varit fullspäckad och plantorna åsidosatta förutom att tända och släcka lamporna på morgonen och kvällen. Nu på morgonen skulle jag in och kika ifall någon behövde vatten och om något nytt kikat upp.
 
I förgår grodde Whippersnapperfröerna och flera små tomatplantor kikade upp, idag la jag märke till att en av de inte var helt som den skulle vara. Den hade helvita blad och en lila stam. Det ser ut som att den vuxit upp i ett rum helt utan ljus, men den här har vuxit upp med precis samma ljus som de andra fem och de är vackert gröna.
 
Något fel med att ta upp ljuset och tillverka klorofyll, vilket gör att den inte blir grön, är alternativet om den fortsätter såhär. Något annat alternativ kan jag inte hitta. Har kikat runt på nätet men kan inte hitta något liknande.
 
Om den nu då inte kan ta till sig solljus så sias inte framtiden bli så givande för min Albinosnapper utan den kommer troligtvis att dö. Ska se hur länge jag kan hålla liv i den och se vad som händer med den. Så utav 6 sådda fröer så är det nu 5 st gröna Whippersnapper-plantor och 1 st helvit Whippersnapper.
 
 
 

Innan du kommenterar:
Alla kommentarer granskas innan publicering

Kommentarer

Tack för kommentaren!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback