Lagom är bäst?

2013-04-08 / 00:14:48 Trädgård Kommentarer 0

Eller hur är det man brukar säga?

Jag följer inte det rådet i avseende plantor, uppenbarligen. Förra året var det mycket, nu är det mer. Jag stormtrivs!

Förra året hoppades jag på att vi vid den här tiden i år hade lyckats få en 4arummare med uteplats på framsidan och en på baksidan. Den turen har dock inte nått oss och nu har vi stått i kö i strax över 4 år. De sa att man i snitt får köa i 4-5 år innan man får en och vad vi vet och kan gissa oss till är det inga som har några som helst planer på att flytta härifrån. Så 2-3 år till att vänta är nog att räkna med.

Tills dess får den lilla balkongen på 4,5 kvm duga. I år satsar jag på samplantering, lite rabattkänsla i lådor och spänner. Mannen min har satt upp spaljévägg gjord av sexkantat nät på en del av räcket och även gjort en spaljé av samma typ av nät och satt på väggen. En stor halvmåneformad blomlåda kom han hem med förrförra veckan också. Min älskade!

Allting har grott som det ska, en del av blivit bortsållat pga brist på ork (och plats). Men tomater, chili, tagetes, örter, physalis, smultron, jordgubbar och dylikt är ett stort måste!

I år ska jag inte hålla på plantorna lika länge utan i år får de som ska ha plantor plantera om själva. Bara tomatplantorna är det nog ca 30 st av, att springa in och ut med dessa i två veckor när de står i spänner känner jag väl att det är lite överkurs när det inte är jag som ska ha dom ;)

Nog blurrat för idag. Hostmedicinen bör snart ha verkat så jag ska göra ett försök till att sova. God natt på er!


Innan du kommenterar:
Alla kommentarer granskas innan publicering

Kommentarer

Tack för kommentaren!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback