11/1 Chili

2013-01-11 / 19:48:02 Trädgård Kommentarer 2

Idag kom de två kuverten med fröer från Natta till mig som jag skrivit om tidigare. 22 olika sorter! Vilket kommer att öka på frölistan enormt. Den kommer att bli ytterligare uppdaterad senare framöver då Jules också skulle skicka fröer.
 
Idag tog jag i a f och sådde chilifröerna som jag fick hem. Jag har också fått chilifrukter som jag delade och petade ner i krukor. Då det är fröer från chilisar som köpts förpackade i butik så är det inte säkert att det blir någonting av dem. Har testat ett tidigare år med en av sorterna och de tog sig dessvärre inte. Ingen förlust isf men kul att se. De 4 sorterna jag fick idag räcker mer än väl till oss.
 
Sen förra årets habanerohistoria (tog och delade utan handskar, saften fastnade i naglarna och vägrade försvinna och jag råkade flertalet ggr klia mig i ögonen) så använder jag engångshandskar när jag hanterar chilifrukter! Så ska du peta isär starka chilifrukter - använd handskar!
 
 
De 4 chilisorterna jag fick utan Natta var "Devils Brew", "Cayenne", "Super chili F1" och "Cayenne Long Slim". Vad sorterna heter utav de olika slags chilifrukterna som jag plockade ur fröer ifrån har jag inte en aning om, men jalapenon och habaneron var lätta att lista ut. Så de får nu heta "Orange jalapeno", "Gul habanero", "Orange habanero", "Orange/grön chili", "Röd chili" och "Gul chili". Ja, en jäkla massa chili och tar sig allt så kommer det skickas iväg både habaneroplantor och chiliplantor kors och tvärs och redan från början så kommer det att sållas av den sista omgången. Hur mycket som helst finns det dessvärre inte plats för.

 
Nu är de plastade och placerade i vardagsrumsfönstret. Jag ska sätta migg och uppdatera frölistan och sen ska jag sätta mig och leta upp såinformation på de sorterna jag fick idag.
 

Innan du kommenterar:
Alla kommentarer granskas innan publicering

Kommentarer
Nathalie Flisbäck

Spännande o se dina chilin snart :) Väntar var dag på att få se dom ;)

nathalie

Åhh va kul, du sådde en del i Januari :)

2013-12-13 15:06:54
http://www.NattaFlisback.blogg.se

Tack för kommentaren!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback